books2

Finansloven åbner mulighed.

Der må nytænkning til omkring kapitaltilførsel. Hvis fondene skal være aktive, skal der både lovgives og skabes incitamenter for investorerne. Jeg er sikker på, at mange vil medvirke til at investere, hvis man er i tyverne og først skal bruge sin pension om 40 år. Langt de fleste er optaget af den langsigtede vækst og ikke afkastet ”næste år”. Der bør lovgives så f.eks. 2% af opsparingen hvert år går til iværksættere og vækstvirksomheder.

 

Iværksættervirksomheder skaber flest nye arbejdspladser.

Hvis man ser på skabelsen af nye job i Danmark fra 2007 og indtil nu, er langt de fleste job skabt i virksomheder der er under fem år gamle, eller ca. 70.000 job. De store virksomheder har flyttet over 50.000 job ud af landet, det skaber sikkert store overskud i virksomhederne men ingen vækst i Danmark. Skatterne som mange har påpeget, bliver heller ikke betalt i Danmark, så den eneste fordel er højere aktiekurser

og større formuer, men meget lav vækst og et samfund i en hel forkert retning.

Stor del af den danske arbejdsstyrke forsvinder.

Igennem de kommende 15 år forsvinder en meget stor del af den danske arbejdsstyrke, når de store årgange forsvinder på pension. Vi kommer til at mangle flere hundrede tusinde til at besætte de ledige job.
Den skærpede lov om indvandring er alt for unuanceret, Hvis vi skal lukke ”jobgabet” må vi have en massiv indvandring af velkvalificerede udlændinge, ellers får vi misvækst. Vi bør alle medvirke til at tage del i den offentlige debat om dette emne.